Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
Kategorija: Notranje informacije
Objavljeno na: SEOnet
Dne:  7. 06. 2024 08:00
Oznaka objavljenega dokumenta : INI-370/24
INI-357/24

NLB, d. d., Ljubljana

NLB objavlja prevzemno ponudbo in prospekt za odkup delnic družbe Addiko bank AG

NLB OBJAVLJA PREVZEMNO PONUDBO IN PROSPEKT ZA ODKUP DELNIC DRUŽBE ADDIKO BANK AG

 

Prevzemnik

Nova Ljubljanska banka d.d., Ljubljana (»NLB«)

Trg Republike 2

1000 Ljubljana, Slovenija

 

Vrednostni papirji, ki so predmet prevzemne ponudbe

 

Addiko Bank AG (»Addiko«)

Canetti Tower, Canettistraße 5/OG 12, 1100 Dunaj, Avstrija

 

Objava prevzemne ponudbe in prospekta za odkup delnic Addiko

Na podlagi Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje, Nova Ljubljanska banka, d.d., Ljubljana s sedežem Trg republike 2, 1000 Ljubljana, objavlja naslednje obvestilo:

Imetnike navadnih kosovnih prinosniških delnic banke Addiko Bank AG (ISIN AT000ADDIKO0) obveščamo, da je z današnjim dnem 7.6.2024 na uradni spletni strani avstrijske komisije za prevzeme (Österreichische Übernahmekommission - www.takeover.at) objavljena prevzemna ponudba in prospekt za odkup, ki se nanaša na vse delnice Addika:

Prevzemna ponudba in prospekt sta prav tako objavljena na spletni strani NLB.

Objava prevzemne ponudbe in prospekta za odkup označuje pričetek veljavnosti ponudbe od vključno dne 7.6.2024 do vključno dne 16.8.2024.

Vse zainteresirane deležnike vljudno vabimo k spremljanju spletne predstavitve prevzemne ponudbe, ki bo potekala v ponedeljek, 10. junija 2024, ob 15:00 CEST/14:00 GMT+1, in bo dostopna na naslednji povezavi. Uprava, zastopana s strani predsednika Blaža Brodnjaka, CEO in Archibalda Kremserja, CFO, bo vaša vprašanja sprejemala pisno in nanje odgovarjala v živo. Če morda že veste, kaj ju želite vprašati, pa lahko vprašanja pošljete že zdaj. Ko se prijavite na dogodek, boste vprašanja lahko postavili v spletni aplikaciji, lahko pa jih preprosto pošljete tudi na elektronski naslov IR@nlb.si.

Informacije, ki jih vsebuje objava, bodo od 7. junija 2024 dalje na voljo na uradni spletni strani Izdajatelja (www.nlb.si).

 

Odnosi z vlagatelji
NLB d.d., Ljubljana
Datum: 10. 06. 2024